16 september 2012

Sweet Potato Stew

Den här hösten har hittills bestått av diverse goda grytor med linser och/eller bönor som bas. Det har även blivit en hel del rotfrukter ätet i alla dess former, det gäller ju att passa på medan priset och kvalitén är god. 

Det här är en god, snabblagad gryta med härlig smak av sötpotatis, kokos och gojibär. Gör mycket på en gång så att du har både till lunchlådan dagen efter samt några burkar att frysa in för framtida måltider. 

Till blev det pumpabröd med aprikoskärnpasta och avokado, en god och nyfunnen kombo här hemma.
2-3 port: Fräs 1 hackad gul lök, 2 tärnade små sötpotatisar och 3 tärnade morötter i kokosolja i en vid kastrull. 

Tillsätt 1 urkärnad och hackad chilifrukt, malen spiskummin och curry (jag tog vindaloo) och fräs under omrörning i ytterligare ca 1 min. 

Tillsätt 1 dl sköljda röda linser, 5 dl vatten och ca ½ msk lantbuljongpulver. Låt grytan sjuda i ca 15 min. Blanda i 3 msk kokosflingor i grytan och lägg upp i djupa tallrikar. Toppa grytan med gojibär och servera med bröd och (mjölkfri) yoghurt.

1 kommentar: