6 september 2012

Dinkelgröt m. kardemumma, granatäpple & mandel.

En jättegod gröt med en kombination av söta granatäpplekärnor, mild mandel och kardemumma. Godast tycker jag att den blir med nystötta kardemummakärnor.

Dinkelflingorna ger en gröt med mer "stuns" i, då grynen är grövre och därmed inte kokar sönder lika lätt.

Dinkelgröt m. kardemumma, granatäpple & mandel - 1 port
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dinkelflingor
  • (½ msk linfrön)
  • 1 krm kardemumma, mald eller stött 
  • en nypasalt
Tillbehör:
  • mandel
  • kärnor av granatäpple
  • (vegetabilisk) mjölk
Koka upp vattnet och häll i flingorna (och ev. linfrön). Koka gröten i ca 5 min på svag värme. Krydda den färdiga gröten med kardemumma och salt. Servera med tillbehören.

2 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Jag har faktiskt aldrig gjort gröt på dinkelflingor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. då tycker jag att du ska göra det ;) det är en god variation till havregrynen :)
      önskar dig en fin lördag. kram

      Radera