18 augusti 2012

Har du sett Herr Kantarell?!

Idag drog Bondens egen marknad igång för säsongen och roligt var att fler producenter än tidigare deltog.

Köpte inte så mycket denna gång, men tomater och svamp fick följa med hem. Väl hemma från dagens äventyr blev det en snabb, enkel och krämig pastasås med svamp och favoriten; mangold.

En perfekt sås nu när svamparna har börjat dyka upp samt när hösten är på intågande. 
Skala och finhacka 1 rödlök och 2 vitlöksklyftor. Skär 500 g skogschampinjoner och kantareller i bitar. Hetta upp (veganskt/mjölkfritt) smör i en stekpanna.

Lägg i lök, vitlök och svamp. Låt fräsa utan att bränna i 5 min. Tillsätt 1 msk tamarisoja, 2½ dl (vegetabilisk) grädde, en nypa salt och svartpeppar. Blanda i ca 100 g röd mangold i såsen.

Låt allt småputtra på svag värme. Koka under tiden pasta enligt förpackningsanvisning. Blanda pastan med såsen. Lägg upp och toppa med (vegansk) parmesan och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar