28 augusti 2012

Ginger Spice

Pannkakslistan har inte fyllts på på sisådär nästan 3 veckor, så nu är det dags igen! Den här gången blir det en ugnspannkaka med sting från ingefära och sötma från päron. 

God till frukost eller som mellanmål. Jag serverade pannkakan med morotssallad med kokos, vars smaker gjorde sig bra ihop med pannkakans.
Ugnspannkaka och morotssallad med kokos.

2-3 port: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ut 2 dl dinkelsikt (mjöl) i 2 dl (vegetabilisk) mjölk till en jämn smet. Vispa i ytterligare 2 dl (vegetabilisk) mjölk, 2 ekoägg och en nypa salt

Kärna ur och skär 1 päron i tunna skivor. Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ca ½ tsk malen ingefära, ca ½ tsk malen kanel och 2 msk mandelspån

Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min. Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar. (God som mellanmål eller som återhämtning efter träning).
Receptinspiration från Arla.

Äggfri ugnspannkaka finns det t ex recept på här, här och/eller här.
Rubrikreferens: Barndomens Spice Girl; Geri Halliwell som Ginger Spice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar