28 juli 2012

Stuffed Apple

Idag blir det en lugn dag känner jag, så att jag hinner kurera mig från en förkylning som jag har ådragit mig. En perfekt dag för läsning och/eller film. Eller OS... Visst var det en otrolig invigning London bjöd på igår kväll!?!

Jag har ju tidigare lagt upp lite råa efterrätter/mellanmål här på bloggen och här kommer ett till.

Det här är goda äpplen där fyllningen kan varieras genom val av nötter (gärna blötlagda), torkad frukt (blötlagda) och kryddor/smaksättning. En personlig favorit är med hasselnötter som jag tycker har en underbar smak.

2 äpplen
  • 2 äpplen, urkärnade med kärnhus-urtagare
  • 1 dl cashewnötter el. vad man själv föredrar.
  • 4-5 medjooldadlar, urkärnade
  • ½-1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 nypa flingsalt
Mixa ihop nötter, dadlar, salt och pepparkakskrydda till en fast deg. Fyll äpplena med degen. Halvera ev. äpplena. Servera som de är eller med t.ex. hasselnötsgrädde.

3 kommentarer:

  1. Låter gott och ser fint ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande efterrätt!! Kan tänka mig att det funkar som mellis också :)

    SvaraRadera
  3. Så gott det låter och ser ut! Gillar detta recept skarpt!

    SvaraRadera