23 juli 2012

Silver Dollar Pancakes

God morgon måndag och god morgon till er! Jag hoppas att ni har sovit gott!? Här startade morgonen med resterande pannkakor från gårdagens utflykt. 

Pannkakorna serverades med smetana och marinerade jordgubbar med smak av basilika (kokossocker + tärnade jordgubbar + strimlad, färsk basilika), riktigt gott om jag får säga det själv.

Silver Dollar Pancakes har fått sitt namn eftersilver dollarslantar som fanns i USA innan 1979. Dessa pannkakor har en diameter på ca 5-7 cm. Påminner smakmässigt om andra amerikanska pannkakor, det enda som egentligen skiljer de är storleken.

Önskar er nu en underbar start på denna vecka! Ta hand om er. Kram!
Ca 25 st: Blanda 2½ dl mjöl (dinkel-, havre- el. vete-), 2 tsk bakpulver, 1 tsk (kokos)socker och en nypa salt i en bunke. Tillsätt 2½ dl (vegetabilisk) mjölk och vispa till en slät smet. Vispa i 1 ekoägg (alt. motsvarande mängd "no-egg")

Hetta upp (mjölkfritt/veganskt) smör/kokosolja i en stekpanna och klicka ut ca 1 msk smet/plätt. Vänd pannkakorna efter 2–3 min, när plättarna får bubblor på ovansidan. Stek ca 1 min på andra sidan. Servera pannkakorna med t ex bär och sirap.

Glutenfritt: Använd havremjöl av 100% rent havre. Kolla så att bakpulvret är glutenfritt.
Mjölkfritt: Använd vegetabilisk mjölk (t ex soja el. havre). Stek i kokosolja eller veganskt smör. Använd motsvarande mängd "no-egg" istället för ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar