29 juli 2012

Lapprika, papprika, puddingpastej.

När jag var liten var leverpastej, eller "Leverpappej" som jag kallade det, ett av mina favoritpålägg. Jag tyckte så mycket om det att jag kunde gå och äta enbart skivor av det och i perioder var det det enda som mamma fick i mig till frukost.

Nu var det länge sedan jag åt leverpastej i och med att jag äter vegetariskt, men så idag gjorde jag en "falsk pastej" med frön, tomatpuré och dill.

Huruvida den smakar leverpastej eller ej vet jag inte, men blandkostaren tyckte att den gjorde det. Själv tycker jag att den var riktigt god, så den ska jag lägga till på min "påläggslista". Väldigt god ihop med smörgåsgurka.

Nu tänkte jag möta denna söndag och jag hoppas att ni får en underbar dag! Ta hand om er! Kram!

"Falsk leverpappej", ger ca 4 dl.
  • ½ dl grovhackade mandlar
  • 2 dl naturella solroskärnor 
  • ½ dl (oskalade) sesamfrön 
  • 2 msk tomatpuré 
  • ½ msk lantbuljongpulver (Renée Voltaire)
  • 1 dl grovhackad dill alt. ca 1 msk torkad dill.
  • 1 msk äppelcidervinäger (Kung Markatta)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten 
Mixa mandeln tillsammans med solroskärnor och sesamfrön. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, dill, äppelcidervinäger, olja och vatten. Mixa till jämn konsistens. 

Klarar sig ca 3 dagar i kylen i burk med tättslutande lock.

3 kommentarer:

  1. Hej har jag missat det receptet eller har du lust att lägga upp/länka det? :) Din blogg är toppen förresten med blandade tips och recept! Kram

    SvaraRadera
  2. Men vad spännande, bokmärker och ska testa vid tillfälle! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. gör det, den är riktigt god :)
      ha en finfin vecka :)

      Radera