8 juli 2012

Gräddfilsmousse

I en receptbroschyr från Norrmejerier hittade jag ett recept på en otroligt snabblagad och enkel mousse, med gräddfil och grädde som bas, som jag blev sugen på att testa och det var den värd. Smaken är vanilj med en viss syrlighet från gräddfilen. 

Jag serverade det hela med honung, kiwi, passionsfrukt och granatäpplekärnor, men ta de(n) frukt(er) du föredrar för allt passar till.
4 port: Vispa ihop ca 2 krm vaniljpulver och 1 dl (laktosfri) vispgrädde lätt. Blanda vaniljgrädden med 2 dl (laktosfri) gräddfil och häll upp i portionsglas. Servera med valfria frukter/bär och honung/sirap.

5 kommentarer:

  1. Och vilken vacker bild! Bokmärker i huvudet, måste testas. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack, det var snällt sagt :) jag är ofta inne och beundrar alla dina vackra bilder så det här kändes kul att höra :)

      ja, testa denna :) jag kan tänka mig att den blir ännu godare med honung med stjärnanis (som i originalreceptet)

      ha det fint! Kram

      Radera
  2. Tack för ditt svar! Råvarubutiken var mycket intressant, jag blir nog stammis där! haha :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut, men frågan är om kanske yoghurt är mer i min stil ;-) jag borde testa denna!
    sv: tack för din kommentar! och ja, min lilla vovve är helt underbar :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. turkisk/grekisk yoghurt fungerar finfint istället för gräddfilen :)

      Radera