7 juli 2012

Chocolate Mousse With A Pinch Of Salt

Det här är en rå chokladmousse med en härlig smak av choklad och en förnimmelse av salt lakrits. 

Jag brukar använda lakritspastiller (jag köper de på Coop) som jag köper i mataffären men du kan även använda lakritspulver om du har tillgång till det.

Jag brukar även ha i lite citronzest i, vilket jag tycker är otroligt gott ihop med lakritssmaken. Testa er fram, det är ett enkelt recept och perfekt om du har övermogna bananer hemma.

1-2 port
  • 3 bananer, skalade och frysta
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 1 msk rå kakao
  • ca 2 krm lakritspulver alt. mortlade lakritspastiller
  • ev. 1 nypa salt
  • ca 2 msk vatten
Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät créme. Lägg upp i skålar. Dekorera med t.ex frukt och gojibär. Servera direkt.

4 kommentarer:

  1. Det låter supergott! Jag gillar kombinationen av salt och choklad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är gott :) och det bästa är att man kan använda den här som bas och testa sig fram genom att ersätta lakritsen med andra goda smaker eller bara ha i mer kakao för mer chokladsmak :)
      Önskar dig en fortsatt bra dag! Kram

      Radera
  2. Så gott det ser ut! Älskar banan och dadlar men inte testat dom tillsammans än!

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är gott ;) banan och dadlar är en god kombo och det ger en naturlig sötma, så det är värt att testa :)
      önskar dig en fortsatt bra vecka! kram

      Radera