2 juli 2012

"Blomgrens sommarnattsdröm"

En lite lyxigare gröt som är god att tillaga på sommaren då det är säsong för svenska jordgubbar. Hos mig blev den en favorit direkt. 

Kvällen innan: Blanda ihop 1 dl krossat bovete, 2 msk krossat vete, 2 msk hela linfrön, 1½ dl russin och 2 msk råris och lägg allt i en sil. Häll kokhett vatten över blandningen och lägg därefter över blandningen i en kastrull. Koka upp 5 dl vatten och rör ner och 1 nypa salt i gröten. Låt gröten stå över natten.

På morgonen: Värm upp blandningen på svag värme i 30 min, utan att gröten kokar. Späd med vatten om gröten blir för tjock. Fördela gröten i två djupa tallrikar/skålar och toppa med jordgubbssåsen. Servera med växtmjölk.

Jordgubbssås: Mixa ihop ½ dl cider, 2½ dl jordgubbar och ½ msk agavesirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar