22 juni 2012

Midsommarafton

 Yoghurtmüsli med jordgubbar och rostad mandel. Hjortronscones.

God morgon denna midsommaraftonsmorgon! Hoppas att ni mår bra!? Här skiner solen och humöret är på topp.

Idag startade morgonen med hjortronscones och en god blandning (yoghurtmüsli) med smak av vanilj, toppad med svenska jordgubbar och rostad mandel. Kändes som en bra start på denna dag.

Jag hoppas att ni får en underbar dag tillsammans med era nära och kära. Ta hand om er! Kram!
Yoghurtmüslin är ett utmärkt alternativ att ersätta den varma gröten med för den påminner en del om gröt sett till ingredienserna. (Du kan koka gröt på mixen om du hellre vill ha varm gröt) 

Yoghurtmüslin påminner om Davosgröten och Alpmüslin, skillnaden är mest att man då brukar använda en färdig müsli. 

Jag blandade även i vaniljpulver för att få extra smak. Bäst resultat får blandningen om du låter den stå i kylen över natten, då hinner den torkade frukten svälla och eventuell smaksättning att utveckla sin smak.

Yoghurtmüslimix - 1 stor burk
  • 3 3/4 dl dinkelflingor
  • 1½ dl (havre)kli
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl torkade blåbär
  • 1½ dl russin
  • 1½ dl solrosfrön
  • ca ½ påse torkade (osvavlade) aprikoser, skurna i bitar
Blanda alla ingredienserna i en bunke och förvara i en stor burk med tättslutande lock.

Yoghurtmüsli - 2 port.
  • 2-2½ dl müslimix (recept ovan) 
  • 1 äpple, grovt rivet 
  • 1 dl naturell (mjölkfri) yoghurt
  • 1½ dl (vegetabilisk) mjölk
  • frukt och/eller bär, till servering
Lägg müslimixen i en bunke. Rör ned äppelrivet, mjölken och yoghurten. Låt stå blandningen stå i 20 min eller i kylen över natten. Servera med färsk frukt och/eller bär.

2 kommentarer: