20 juni 2012

Linsgryta med smak av Indien

Hoppas att ni mår bra och att ni njuter av den fina svenska sommaren!? Det gör jag, det gäller ju att ta till vara på den när den är ganska kort, fast höstarna brukar ju också vara underbara, men lite kyliga. 

I höst kanske denna linsrätt kan smaka!? När kylan har kommit och grillsäsongen är över menar jag. Grytan har mycket smak och är mustig tack vare kombon tomater, kryddor och grädde. Grädden bidrar även till en rund och fyllig smak samt att den binder ihop de övriga kryddorna i en härlig smaksensation.

Jag önskar er en underbar fortsättning på dagen och veckan. Kram!
4 port: Skär 2 paprikor i bitar. Fräs 1 hackad gul lök och 2 rivna vitlöksklyftor i olja i en kastrull. Tillsätt 2 dl torkade röda linser och låt dem fräsa med i någon minut. 

Tillsätt paprikabitar, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk garam masala, ½ tsk spiskummin, 1 tsk torkad dill, 1 tetra krossade tomater och 1 msk lantbuljongpulver

Koka upp och låt koka i 20 min. Tillsätt 2 dl (vegetabilisk) grädde och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med t ex matvete eller bulgur.

2 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott! Älskar Indiskt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, indiskt är väldigt gott och i denna rätt så gör dillen att det blir lite extra piff på rätten :)
      önskar dig en underbar midsommar! kram

      Radera