24 juni 2012

Davosgröt, toast & städning.

Sista lediga dagen innan ännu en arbetsvecka börjar för vissa och semestern/ledigheten börjar/fortsätter för andra. 

Här startade denna denna dag med lite rensning i kyl och frys, vilket resulterade i en välsmakande frukost; 
  • Filmjölk, några torkade fikon och müsli förvandlades till "Davosgröt" som fick toppa tinade blåbär, vilket blev gott då blåbären absorberades av davosgröten. 
  • Några skivor formfranska, ajvar relish och en bit saganaki (en ostsort) förvandlades till en god toast (recept nedan).
En perfekt uppladdning inför lite städning och en lugn söndag. Önskar er en underbar dag! Kram!

Ajvartoast (2 st): Bred ajvar relishfyra (4) franskbrödskivor. Skiva halloumi/saganaki tunt och fördela den på två (2) av brödskivorna. Lägg på de resterande två (2) brödskivorna. Hetta upp ett våffeljärn/smörgåsjärn. Bred smör på båda brödskivorna och lägg de i järnet. Grädda varje toast i ca 1-2 min. Dela dem i halvor. Servera!

2 kommentarer:

  1. Ajvar i toasten! Åh så gott det låter! Måste nog ta och skaffa mig ett smörgåsjärn snart :)
    Hoppas du hade en härlig midsommar!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mkt gott :) du kan testa det i våffeljärnet också (om du har ett) eller så kan du steka brödet försiktigt i stekpannan :)

      jag hade en härlig midsommar, såg att du också hade det :)
      kram

      Radera