30 juni 2012

Breakfast Of The Day

Tyckte du om kesopannkakorna som jag skrev om för ett för tag sedan?! Om, så kanske även denna variant på kesoplättar kan falla dig i smaken!? Dessa är något fluffigare än den andra varianten samt att de har smakar av vanilj.

Spara äggulorna - som inte ska användas i detta recept - och använd t.ex till kesellaplättar, kikärtsbiffar eller vispa sönder dem och frys in (klarar sig där i några månader).
3-4 pers
  • 2 1/4 dl dinkelmjöl (rent havremjöl kan också användas)
  • ca 1 msk kokossocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk (glutenfritt) bakpulver
  • knappt 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl (laktofri) keso 4%
  • 1½ dl växtmjölk
  • 2 stora äggvitor (fr. ekoägg) (el. motsvarande mängd "no-egg")
  • (kokos)olja till stekning
Blanda mjöl, socker, vaniljpulver, bakpulver och bikarbonat i en skål. Blanda därefter försiktigt ner keso, mjölk och äggvitor i mjölblandningen. 

Hetta, på medelvärme, upp olja i en stekpanna. Lägg i ca ½ dl smet i pannan. Stek pannkakan tills ovansidan har fått små bubblor, ca 1 min. Vänd pannkakan och stek ytterligare ca 2 min så att den har stelnat lite i mitten. Upprepa proceduren tills smeten är slut. Servera med t.ex turkisk yoghurt, sirap och bär.

2 kommentarer:

  1. åh ser smarr ut! var längesedan jag var här hos dig! men så glad att jag hittat tillbaka :) älskar dina bilder och recept. kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ..och jag är glad att du är tillbaka :) välkommen!
      tack för din respons, den värmer i hjärtat <3
      ta hand om dig fina! kram

      Radera