21 maj 2012

Kakaomüsli

Nu när sommaren snart är här kanske det blir fler som går över till mera svala frukostar och om så är fallet kanske kakaomüsli och apelsinyoghurt kan vara något att testa?!? Müslin är i vilket fall som helst väldigt god och det brukar vara strykande åtgång på den (om man gillar kakao dvs.)

Idag blir det en lugn dag. Har inte så mycket att göra nu när skolan snart är slut så det blir nog till att städa, läsa en bra bok och njuta av solen. Jag hoppas att ni får en bra start på veckan! Kram.
Apelsinyoghurt: Blanda ihop turkisk yoghurt (el. sojayoghurt) med färskpressad apelsin. Lägg upp i en skål och toppa med kakaomüsli.

Kakaomüsli: Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). Blanda ihop 6 dl (glutenfria) havregryn, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl kokossocker, ½ tsk salt, 1 dl kakaopulver och ½ dl hackad mandel i en bunke.

Blanda ihop 1 dl vatten och ½ dl rapsolja och häll över grynblandningen. Massera, med hjälp av händerna, ihop allt ordentligt.

Häll ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta müslin i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Rör m då och då så att müslin inte bränns eller får ojämn färg. Ta ut och låt svalna. Blanda i 1 dl inkabär och 1 msk helt linfrö när müslin är kall. 

Förvara müslin torrt i burk med lock. Klarar sig i ca 3 veckor.

Receptinspiration från ett recept från Risenta, skapat av Jacob Wismar.

2 kommentarer:

  1. Låter fräscht och gott! Hoppas du får en fin dag i solen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack :) müslin är riktigt god, värd att testa med andra ord ;) önskar dig också en underbar dag i solen! kram

      Radera