12 maj 2012

"Ice Ice Baby"

Mjölk- och äggfri, rå, glass gjord på cashewnötter med en härlig smak av kakao och en förnimmelse av vanilj.

3-4 port
  • 5 dl naturella cashewnötter
  • 5 dl kallt vatten
  • 3 msk rå kakao
  • 3/4- 1 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
Mixa cashewnötterna till ett mjöl. Tillsätt kakao, vatten och vaniljpulver och mixa ihop till en slät massa. Häll över i en bunke och ställ i kylen i ca 2 tim. Häll över glassblandningen i glassmaskinen och följ instruktionerna som är för just din glassmaskin. Klart att äta!

Glassen klarar sig i frysen i ca 2 veckor.
Ingen glassmaskin?!? Glassen går även att göra utan :) Ställ då bunken med smeten i frysen i ca 4-5 timmar, samt rör om den en gång i timmen.

Rubrikreferens: Vanilla Ice - Ice Ice Baby.

1 kommentar:

  1. Mums, den här ska provas!
    Jag vill också till Saltå kvarn och fika och köpa med mig godsaker hem. Kanske ska jag ta en sväng dit nästa helg tror jag...
    Kram Kajsa

    SvaraRadera