12 april 2012

Vit bönröra

God morgon denna torsdag! Jag hoppas att allt är bra med er!? Idag är det "Linssoppans dag" och "Lakritsdagen", två saker som är riktigt gott tycker jag.

Såklart ska jag fira med linssoppa och blir den bra kommer den upp på bloggen någon gång framöver.

Något annat som är gott är bönor. Jag testar som sagt olika pålägg och ett av dem är denna goda röra med koriander, vita bönor och lite citron som även är god att doppa t ex knäckebrödsticks i. 

Vill du testa ett annat gott pålägg har du t.ex. hummusen som du kan använda till "hummusmackan" . Eller varför inte göra eget nötsmör?!
Mixa ihop en burk (ca 3 dl kokta) sköljda och avrunna stora vita bönor med ½ dl olivolja, en gnutta sambal oelek, 2-3 rivna vitlöksklyftor, ca 1 msk pressad citron och en nypa salt. Rör ner finhackad, färsk koriander. Servera!

1 kommentar:

  1. Mm låter fantastiskt gott! :)

    Förlåt så sent svar.. Finns inte så många fik i sumpan, men jag brukar gå till ett som ligger på esplanaden. Alltid färskt bröd, massa gott, mysigt & älskar deras Lattes! ;)

    SvaraRadera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...