9 april 2012

Tripp, Trapp, Trull

Lite fler bollar att t ex ha med på en tenta, som ett mellanmål i väskan eller vad man själv önskar.

Låt mig presentera: Tripp (till vänster); en härlig boll baserad på pekannötter och dadlar rullad i blåbärskrydda. Trapp (längst fram); en boll med smak av vanilj, kokos och ananas. Trull (till höger) en härlig boll med smak av pepparkaka.
Tripp, ca 3 st
  • ½ dl pekannötter
  • 3 dadlar, urkärnade
  • en nypa havssalt
  • blåbärskrydda*, att rulla i 
Mixa ihop pekannötter, dadlar och salt till en smet. Forma tre (3) bollar av smeten. Rulla de i blåbärskrydda. Ät direkt eller ställ kallt i någon timma.

*Gör egen blåbärskrydda genom att blanda kokosmjöl, blåbärspulver, vaniljpulver och kardemumma.
Trapp, ca 5 st
Mixa nötterna till ett smul. Tillsätt ananas, kokos, agave och vanilj och mixa till en smet. Forma till fem (5) bollar. Ställ kallt i kylen i några timmar.
Trull, ca 3 st
Mixa ihop pekannötter, dadlar och pepparkakskrydda till en smet. Forma tre (3) bollar av smeten. Ät direkt eller ställ kallt i någon timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar