4 april 2012

Hummus

Nu är det vår för nu har jag sett en massa tussilago ute och då är det vår för mig. Dagen har hittills kantats av påskpyssel, läsning och radiolyssnande.

Till lunch blev det rester som piffades till; kall bulgur blandades med pumpakärnolja, balsamvinäger och basilika. Detta serverades med grönsaker, hemgjord biff samt hemgjord hummus till. 

Jag försöker hitta den ultimata hummusen, så sitter ni inne på ett recept får ni gärna dela med er :)
Hummus: Mixa 1 tetra sköljda och avrunna kikärter tillsammans med ½ dl rapsolja,1-2 rivna vitlöksklyftor, 1 tsk spiskummin och 2 msk tahini och ca ½ dl pressad citron till en slät massa. Servera som pålägg, på buffébordet eller till mat.

Klarar sig ca 5 dagar i kylen i burk med tätslutande lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar