23 april 2012

Currygryta m. linser & grönt

Linser är nog ett av dem livsmedel som jag alltid har hemma, speciellt röda, för det är ju perfekt "snabbmat" i och med att dem slipper blötläggas samt att de har kort koktid.

Med linser kan man t ex göra en gryta, som nedan, eller god dhal, linssoppa, linsbiffar eller en riktigt god pastasås. Ja, linser kan som sagt användas till mycket och det är det jag gillar. 

I grytan nedan kan du variera grönsakerna med det du har hemma eller vad som finns till bra pris i affären. Smaklig måltid!
Hetta upp olja i en vid kastrull. Fräs 1 skalad och hackad gul lök, 1 tärnad paprika och 1 skivad zucchini i oljan. Tillsätt små blomkålsbuketter, curry, ca 3 dl varm grönsaksbuljong och 2 dl sköljda och avrunna röda linser. Lägg på lock och låt allt sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med t ex (rå)ris och frön/nötter

4 kommentarer:

  1. Håller med om att linser är toppen. Jag har också alltid några olika sorter på lut i skafferiet. Jag brukar ofta blanda röda och gula linser, som inte heller behöver blötläggas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, visst är det :) just nu har jag en massa belugalinser hemma så det får nog bli en del sånt framöver :)

      vad smart att blanda, det har jag inte testat! tack för tipset!

      Radera
  2. Molly,
    Tack för din fina kommentar på min blogg. Jag är nybörjare på det här och då är det kul att få respons.
    Gillar verkligen din blogg. Jag är inne på samma tänk som du. Dela med mig av nyttiga och bra recept. Tack!
    Jag kommer kika in här titt som tätt!
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  3. Hej! Kul att du gillade min blogg! Skall kika närmre på din då matlagning är en stort intresse hos mig med! =) Vänliga hälsningar Carro

    SvaraRadera