15 april 2012

Bulgurgröt

Kanske något att testa redan i morgon till frukost?!? Kan bli en barnfavorit (kan bli en vuxenfavorit också för den delen)!?

Bulgurgröt påminner lite om risgrynsgröt, i och med att den kokas på mjölk, vilket gör att gröten blir krämig. Russinen bidrar både med en god smak och sötma. På bilden toppades gröten med jordgubbar, men den är även god med andra former av bär. Härligt somrigt.

1 port
  • 1 dl bulgur
  • en nypa salt
  • 1½ dl (vegetabilisk) mjölk + mer till servering
  • 1 dl vatten
  • ½ dl russin
  • ev. farinsocker/kokossocker/(agave)sirap
Lägg bulgur, salt, mjölk, vatten och russin i en kastrull och koka upp. Sänk spisvärmen till medeltemperatur och låt gröten sjuda långsamt. Rör om emellanåt. Koka gröten tills den blir som havregrynsgröt i konsistensen, ca 10-15 min. Lägg upp gröten i en tallrik och servera varm med bär, mer mjölk och ev. socker/sirap på.

2 kommentarer: