13 mars 2012

Vegetarisk wok m. bönor & solrosfrön

God eftermiddag!
Hoppas att allt är bra med er!? Här är det rätt mycket att göra med studier och ansökningar som ska fixas, därav dålig uppdatering här.

Jag vet inte hur det är med er, men för mig är "vita bönor i tomatsås" lite av studentmat då det går att köpa till en billig penning. Positivt är att det även finns ekologiska om man vill ha det.

Den här woken är just en relativt billig rätt (studentmat?!) med få ingredienser och just med innehåll av vita bönor i tomatsås. Vinägern, tomatsåsen och ananasen gör att woken får en god sötsur smak. En mycket god wok som kan rekommenderas. 

Couscous gör sig bäst till då det absorberar såsen väldigt bra, men det kan ersättas med t ex basmatiris om du t ex är glutenintolerant.

4 port
  • 4 port couscous
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor  
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • olja
  • 1 burk ananasringar m. juice 
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • rostade solrosfrön
  • 1 burk böngroddar, sköljda och avrunna 
  • salt & peppar
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök och paprika. Skär ananasen i bitar. Spara juicen. Hetta upp olja i en (wok)panna. Woka löken och paprikan någon minut. Tillsätt vita bönorna med tomatsåsen, ananas, ca ½ dl ananasjuice samt vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Låt allt bli varmt. Lägg upp på tallrikar och strö över böngroddar och solrosfrön direkt vid serveringen. Servera woken med couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar