2012-03-20

"Fruktgröt m. torkade blåbär, tranbär & plommon"

Härligt att det är Vårdagjämning idag! Hittills tycker jag att det här året har gått väldigt fort, kanske för att vi hade en mild vinter i år?!

Om man ser till vad Bondepraktikan säger om denna dag så ska dagarna runt Vårdagjämningen vanligen vara stormiga och det kan nog stämma, i alla fall här.

Ja, i övrigt är det en helt vanlig dag, inget särskilt som händer utöver det vanliga. Jag hoppas att ni får en bra och solig dag! Ta hand om er. Kram!
Om du tycker om Pajalagröt kanske den här gröten kan vara något?! Den påminner om Pajalagröten i smaken, med katrinplommonens karaktäristiska smak.

Det är rätt mycket sötma och smak på denna gröt så egentligen behövs det inget mer än mjölk till. Yoghurt, eller liknande, är i och för sig gott till, det bryter av sötman lite.

2 port
 • 2 dl (rent) havregryn/nakenhavregryn/fiberhavregryn
 • 1 msk hela linfrön
 • 2 dl vatten
 • mineralsalt
 • 6 katrinplommon, klippta
 • 2 msk torkade blåbär
 • 2 msk torkade tranbär
 • (vegetabilisk) mjölk
Blanda alla ingredienser, utom mjölken, i en kastrull och koka på medelvärme ca 5 min under omrörning. Servera i en djup tallrik eller liten skål med mjölk och valfria tillbehör.
Receptinspiration från nLife

Glutenfritt: Använd rent havregryn.

1 kommentar:

 1. Tycker också att det här året susat förbi hittills! Här i gbg känns det liksom som att det aldrig var någon vinter. Det var några kalla dagar och lite snö, men nu är det ju i princip vår. Lite kallt av och till, men himla underbart när solen värmer :)

  Svar; Ah, roligt! :) Jag har blivit mer och mer intresserad av psykologi. Väldigt intressant ämne!

  Ansökningarna ska vara inne den 7e maj, med bland annat olika intyg och betyg samt ett arbetsprov. Om man klarar det skriftliga arbetsprovet blir man kallad och får göra ett muntligt arbetsprov. Så jag är väldigt nervös! Haha, men jag vet inte riktigt när man får veta om man kommit in eller inte.

  Detsamma till dig :) Kramar

  SvaraRadera

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)