8 mars 2012

Dinkel- & blåbärsgröt m. kanel

God morgon!
Hoppas att ni har sovit gott!? Idag är det "Internationella kvinnodagen", men också "Världsnjurdagen", båda dagarna viktiga att uppmärksamma. Det är många i världen som är i behov av en ny njure och för att det ska bli möjligt behövs det donatorer. Ett led i detta är att anmäla sig till Donationsregistret om man inte redan har gjort det.

Den här dagen startade med en frukost med min favorit bland blåbärsgröts-varianterna; "Dinkel- & blåbärsgröt m. kanel". Att den är en favorit beror på den goda kombinationen av blåbär och kanel, men också för att den är så snabb att svänga ihop samt för att dinkelflingor ger en bra konsistens, lite grövre sådär. 

Nu väntar faktainsamlande, ev. bakning och radiolyssnande. Ha en bra dag och ta hand om er! Kram!
2 port.
  • 2 dl dinkelflingor
  • 4 dl vatten
  • en nypa salt
  • 2 tsk agavesirap/ flytande honung
  • ½ msk malen kanel
  • 2 dl blåbär, färska el. tinade frysta
Koka upp dinkelflingor, vatten, salt, agavesirap och kanel. Låt koka i ca 10 min. Tillsätt hälften (1 dl) av blåbären och koka vidare i ca 1 min. Servera gröten toppad med resten av blåbären, fördelade på de två (2) portionerna. Ät gröten med (vegetabilisk) mjölk.
Recept från nLife.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar