1 mars 2012

Chiapudding m. hampa

En god chiapudding, här med hampafrön, mesquite och carob. Puddingen passar till frukost, efterrätt eller som mellanmål. Om du ersätter carobpulvret med kakao får du ännu mer smak.

1-2 port
  • 5-6 msk skalade hampafrön
  • 2½-3 dl vatten
  • 3-4 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl chiafrön
  • 2-3 tsk mesquitepulver
  • 1-2 msk carobpulver
  • 1 nypa salt
Lägg hampafrön, vatten och dadlar i en mixer, mixa ihop. Tillsätt chiafrön, carob- och mesquitepulver samt salt. Mixa så att chiafröna täcks av mjölk och så att smeten är klumpfri. Låt blandningen stå i rumstemperatur i 20-30 min alternativt täck över med plast och ställ i kylen. Puddingen klarar sig i kylen i ca 3 dagar.

2 kommentarer:

  1. Men vad kul att "hitta dig igen"! Trodde att du tagit bort bloggen bara, men du har bara bytt namn? Då ska jag lägga tillbaka dig på min länklista :)

    Hoppas du får en jättefin helg! Kram

    SvaraRadera
  2. svar; Vad roligt! Att du är kvar alltså :)

    Med mig är det fint, förutom att jag fortfarande är arbetslös. Men det kommer! Trivs hur bra som helst, både jag och sambon :) Härligt! Det är svårt att inte älska Göteborg!

    SvaraRadera