3 februari 2012

Nattjästa frukostfrallor

Inte ska ni väl gå och lägga er redan!?! Tänkte väl det, först kanske det kan sitta fint med lite bakning så att det kan bli både sovmorgon och nybakat i morgon bitti :D

Om inte annat så kanske söndagen eller någon annan helg kan få lite guldkant. Sov och dröm så sött! Kram!

8 frallor
  • 7 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • ½ msk salt
  • 7 dl Manitoba cream
Till utbakning
  • ½ dl skalade sesamfrön blandat med en näve vetemjöl
På kvällen: Lös upp jästen i vattnet. Arbeta in salt och mjöl. Lägg bakplåtspapper på en bricka som går att ställa in i kylskåpet. Strö ut frö- & mjölblandningen på bakbordet och skrapa ut degen. Vänd degen i mjölblandningen och dra ut den till en längd.

Dela längden i åtta (8) bitar och forma till frallor och lägg de på bakplåtspappret. Täck med bakduk och ställ in i kylskåpet över natten.

På morgonen: Sätt ugnen på högsta värmen. Ta ut brödet ur kylskåpet. Kasa över brödet och bakplåtspapperet på en bakplåt. Sätt in bullarna i ugnen då ugnen har blivit varm. Sänk temperaturen till 225 grader (200 grader varmluft). Grädda i 15 min. Ta ut brödet och låt svalna en stund på galler utan bakduk.

Brödet går att frysa in.

Receptinspiration från Allers 31/11

Glutenfritt: Ersätt Manitoba Cream med glutenfri mjölmix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...