16 februari 2012

Blåbärsyoghurt m. kardemumma

 Blåbärsyoghurt toppad m. avokado & rågfras.

Idag ser det ut att vara en underbar dag, solen skiner och det är rätt behaglig temperatur ute. Planerna för dagen är att njuta av just denna dag kombinerat med radio, studier och filmkväll.

Morgonen startade, som alltid, med frukost och radio. Eftersom jag har en liten filosofi (och "sport") att kylskåpet helst ska fyllas med sådant jag hittar till nedsatt pris, så baseras måltiderna utifrån det.

Den här gången fanns det gott om både laktosfri kvarg och yoghurt i butiken, så vad passar väl inte bättre än att göra blåbärsyoghurt!? 

Yoghurten går snabbt att blanda ihop och går att förbereda några timmar i förväg så att det bara är att ta ut den ur kylen när det t ex är dags för frukost eller mellanmål.

Kvargen gör yoghurten lite krämigare, men den går att ersätta med en krämig yoghurt istället. Blåbären och kryddorna går såklart att ersätta med andra bär och kryddor, anpassa det efter din egen smak och den säsong som är. Ha nu en underbar fortsättning på dagen! Kram!

Blåbärsyoghurt med kardemumma - 1 port
  • 1 dl (laktosfri) kvarg
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 dl frysta blåbär
  • ½-1 tsk kardemumma, mald
  • 1 krm vaniljpulver alt. ca 1 tsk vaniljsocker
Blanda kesella, yoghurt, kardemumma, vanilj och blåbär. Servera med valfria tillbehör.

Mjölkfritt: Ersätt yoghurt, och kvarg med mjölkfria alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar