28 februari 2012

Alpmüsli m. kakao

Davosgröt är sedan många år en frekvent förekommande frukostvariant i bloggvärlden. Jag gjorde just Davos för nästan exakt 4 år sedan, då jag hade som mål att testa olika sorters gröt.

Davosgröt är gott, men något som jag tycker är snäppet godare är Alpmüsli, som Davos fast med mjölk och yoghurt.

Alpmüsli är ett gott alternativ till gröten. Perfekt på sommaren om du vill äta något som liknar gröten till konsistensen fast i en kall variant. 

I varianten på bilden blandade jag i en müsli med kakao och torkade aprikoser. Den torkade frukten bidrar med sötma, vill du ha ännu mer sötma kan honung/agavesirap tillsättas. 

Om du väljer turkisk yoghurt får du en riktigt härligt tjock blandning.

1 port
  • 1 dl müsli m. kakao alt. basmüsli + kakao (efter tycke och smak)
  • 1-2 dl (vegetabilisk) mjölk (beroende på hur "rinnig" man vill ha blandningen)
  • ½-1 dl (vegetabilisk) yoghurt, valfri sort och smak
  • bär, hackad frukt, torkad frukt, nötter (vad man önskar helt enkelt)
  • ev. flytande honung/agavesirap
På kvällen:
Lägg müslin i blöt i mjölken över natten. Täck över med plastfolié och ställ i kylskåpet.

På morgonen:
Rör i yoghurten till önskad konsistens. Toppa med t ex skivad banan och krossad kakao.

Mjölkfritt alternativ: Ersätt mjölk och yoghurt med mjölkfria alternativ.
Glutenfritt: Välj en glutenfri müsli.

2 kommentarer:

  1. Håller med! Jag tycker vanlig Davosgröt kan kännas lite väl tjock. Jag brukar ta Alpros färska sojamjölk, och blanda med Alpros nya, naturella yoghurt eller vaniljyoghurt, som båda är jättegoda. Min glutenfria mysli förstås.
    Ha en fortsatt fin vecka! Visst är det härligt att det börjar bli ljusare om dagarna!

    SvaraRadera
  2. Heeeej Molly!! Åå vad glad jag blev att du skrev till mig :D Jag har letat efter din nya blogg! :)

    Yes, nu har jag fått insipration å satt igång me bloggandet igen!
    Ha en toppenfin dag :)
    Kram

    SvaraRadera