25 januari 2012

Havregrynsgröt m. kiwi & mandarin

God morgon, eller kanske ska jag skriva förmiddag!?
Hoppas att allt är bra med er!? Trots att dagen precis har börjat har det hunnits med mycket här. Ville mest kika in och önska er en underbar dag. 

Tänkte även passa på att tipsa om en god och snabb gröt som verkligen kan sitta fint dagar då du hellre vill ta sovmorgon än lägga mycket tid på frukosttillagning.

Måste kila iväg och fixa något att äta innan allt drar igång igen, men ha en underbar dag!   Kram!

Havregrynsgröt med kiwi & mandarin- 1 port
  • 1 dl (rent) havregryn
  • 2½ dl vatten
  • 1 kiwi, i bitar
  • 1 mandarin, skalad och i klyftor
  • agavesirap
Blanda havregryn och vatten, koka upp och låt sjuda i 3 min. Blanda kiwi och mandarin med honungen. Toppa gröten med kiwi och mandarinblandningen. Servera gröten med mjölk el. mjölkfritt alternativ. Komplettera med en macka.
Receptinspiration från sund.nu

2 kommentarer:

  1. Testade receptet en morgon tidigt på lördag. Tyckte om det! Nu äter jag gröt jämt! Till frukost, mellanmål och en enkel kvällsmat! Det är ju nyttigt med både gröt och frukt! Sååå thankssss a lot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar, blev så glad att en till gillar gröt! :)

      Vad roligt att receptet tilltalade dig :) Vill du testa fler varianter finns det runt 100 till i arkivet (se under headern) eller så kan du kika in sammanfattningarna;
      http://mollyshalsoblogg.blogspot.se/2012/03/att-variera-med.html samt http://mollyshalsoblogg.blogspot.se/2013/09/grot-att-variera-med-2.html

      Önskar dig en fortsatt fin vecka. Ta hand om dig :)

      Radera