2012-01-05

Crépes m. mandel, banan & choklad

De här pannkakorna är riktiga födelsedagspannkakor. Tänk att få dessa serverade på sängen, då är lyckan gjord, i alla fall lite, man får i alla fall en bra start på dagen. 

Kanske fyller någon år i helgen eller så vill man bara fira denna långhelg lite extra med en härlig lyxfrukost/-brunch!?

Smaksättningen är mandel, hallon, banan, mild vanilj (jag hade vaniljsocker i pannkakssmeten) och choklad. Dem påminner lite om i banana split i smaken. Jättegoda och enkla att göra, värda att testa. Ha nu en underbar torsdag! Kram!

Crépes m. banan, mandel & choklad
  • pannkakor, stekta
  • nötsmör m. mandel, jordnöt el. hasselnöt, rumsvarmt
  • bananer, skivade
  • färska el. tinade hallon, lätt mosade
  • hackad choklad el. chokladsås
  • florsocker
Bred på nötsmör på pannkakan. Fördela bananskivor och mosade hallon på ena halvan av pannkakan. Ringla över chokladsås/strö över chokladhack. Vik över den andra halvan över pannkakan och vik därefter en gång till så att det blir som en trekant. 

Lägg försiktigt trekanterna i en varm stekpanna med lite smör. Stek 2-3 min. Lägg upp på tallrik(ar). Pudra över lite florsocker. Servera pannkakorna varma med glass, grädde eller var man själv vill ha.

Tips! Fyll en rund tesil med florsocker så blir det lättare att få ett fint puder.

Vegan/Äggfritt/Mjölkfritt: Välj pannkakor fria från ägg och mjölk. Stek i mjölkfritt smör. Se till att chokladen är fri från mjölk.

2 kommentarer:

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)