22 januari 2012

Chili Sin Carne

Vill ni testa/laga en god och värmande chili så kanske den här kan vara något att äta efter en dag i skidbacken/-spåret!?

Rätten är lite het och dagen efter är den ännu godare. Mustig, kryddig och het smak, värmer störtskönt i kistan. En riktig vinterrätt med andra ord.
Bryn 1 stor hackad lök, 2 finhackade vitlöksklyftor och 1 påse fryst vegetarisk färs i olja i en gryta. Tillsätt 2 tärnade paprikor (gärna i olika färger), sambal oelek, 2 msk tomatpuré, salt, svartpeppar, ½ msk paprikapulver, 1 msk shoyu (soja) och 1½ dl vatten

Koka upp och låt allt koka under lock på svag värme i ca 20 min. Blanda ner 1 burk vita bönor i tomatsås i grytan när ca 5 min återstår av koktiden. Servera grytan med t ex bulgur och tjock yoghurt eller gräddfil

Glutenfritt: Kolla så att sojan inte innehåller gluten. Välj att äta chilin med t ex ris. Kolla så att färsen är fri från gluten eller spår av gluten.
Vegan: Välj en vegansk färs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar