24 januari 2012

"Sweet Cherry"

På bilden syns en god gröt som går att göra glutenfri om du använder rent havregryn. Gröten har en mild och len smak med inslag av de intensiva torkade körsbären. 

Vill du baka brödet som syns i bild så är det "Kalljästa apelsinfrallor", ett bröd som har en härlig smak av apelsin och som blev lite av en favorit hos mig då jag bakade de första gången. 

I övrigt denna dag är det "Frufridagen" och utöver det händer inte så mycket här, vad händer hos er? Ta hand om er och ha nu en bra dag! Kram!
Koka upp 2 dl vatten och en nypa salt i en kastrull. Tillsätt 1 dl (rent) havregryn och sänk värmen. 

Koka gröten i ca 5 min. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i 1 msk (soja)grädde. Lägg upp gröten i en djup tallrik/skål och toppa med torkade körsbär och en klick smör. Servera direkt tillsammans med mjölk (el. alternativ).

1 kommentar: