2012-01-22

Äppelgröt m. kanel & russin

Nej, vad säger ni, visst måste vi väl ha med ett recept på grahamsgröt i receptlistan?! Grahamsgröt känns lite som en gröt som kan falla barn i smaken (och såklart även vuxna). Jag tycker att det är väldigt gott, det påminner lite om mannagrynsgröt till konsistens, men den har lite mer smak än vad mannagryn har.

I receptet nedan har grahamsgrynen fått sällskap av sultanrussin, kanel och äpple, en kombination som inte kan bli fel. Ta nu och testa grahamsgröt om du inte redan har gjort det, ett paket kostar inte så mycket heller och det finns i hyllan med alla andra grynsorter.

Ha nu en underbar söndag. Take care! Kram!
2 port: Koka upp 2½ dl vatten, 2½ dl (vegetabilisk) mjölk och en nypa salt i en kastrull. Vispa ner 1 dl grahamsgryn och låt koka på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då. Blanda ner ½ dl russin, 1 krm mald kanel och 1 grovrivet äpple. Servera med (vegetabilisk) mjölk.
Recept från Axa.

1 kommentar:

  1. låter supergott, speciellt om det påminner om mannagrynsgröt. tyvärr undviker ju jag gluten och alla mumsiga recept innehåller ofast det. om du har nå tips på mumsiga glutenfria grejer så vet duxen som blir jätteglad ifall det hamnar på bloggen ;)

    SvaraRadera

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)