26 december 2011

Sojabönsgryta m. broccoli & paprika

Den här grytan är en av mina favoriter, för den innehåller så goda smaker såsom kokosmjölk, röd curry och kanel. 

I tidningen som jag fann inspiration till denna gryta i hade dem en järnspecial, dvs. dem hade bett Nina att skapa recept som var bra för den som ville boosta sitt järnförråd i kroppen.

Oavsett järnbrist eller inte så är grytan väl värd att testa om man gillar lite hetare grytor samt kokosmjölk. Tranbären kan ersättas med torkade aprikoser.

2 port
  • 4 dl sojabönor på tetra, kokta
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite sambal oelek
  • olivolja
  • 2 dl kokosmjölk (inte light)
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1-2 msk malen kanel
  • 1 msk röd currypasta
  • havssalt
  • 1 dl broccoli, i små buketter
  • 4 msk torkade,tranbär
Låt bönorna rinna av i en sil. Tärna paprikan och finhacka vitlöksklyftan. Fräs paprika och vitlök i olivoljan i järn- eller gjutjärnspanna ett par minuter. 

Tillsätt kokosmjölken och rör sedan i fond, kanel och röd currypasta. Smaka av. Tillsätt broccoli och torkade tranbär. Låt småputtra 5 min. Rör sist ner bönorna och värm ett par minuter extra. Servera grytan med t ex råris och strö frön/nötter på toppen.
(Receptinspiration från "Fitness Magazine, nummer 11/08)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar