31 december 2011

Scones m. ost & hasselnötter

God morgon och god fortsättning!
Hoppas att ni har sovit gott denna natt så att ni orkar vara igång hela dagen samt vara vakna till tolvslaget!? 

Idag är det en fin nyårsafton med några minusgrader, perfekt nyårsväder med andra ord, brukar oftast vara runt -20 grader på nyår.

Morgonen startade med frukost med trevligt sällskap. Bland annat bjöds det på scones med hasselnötter och en smakrik ost som intogs med goda pålägg. (Jordgubbsmarmelad/-sylt är en hit ihop med osten i sconesen).

Vad som väntar denna dag är förberedelser inför kvällen, precis som för de flesta andra.

2 scones
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g tärnat smör
  • 2 dl riven ost 28%
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1½ dl mjölk
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret. Nyp ihop allt till en smulig deg med fingrarna. Blanda ner hasselnötter och ost. Häll i mjölken och knåda snabbt ihop till en deg.

Dela degen i två bitar. Forma bitarna till runda kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna ca 10 min tills de fått fin, gyllenbrun färg.
Recept från Coop.

Mjölkfritt/Vegan: Ersätt ost, mjölk och smör med mjölkfria alternativ. 

2 kommentarer:

  1. Gott nytt år till dig Molly!! Nästa år ska vi ses! kramar

    SvaraRadera
  2. linda: tack söta! hoppas att du också får ett bra avslut på detta år och att de nya börjar superbra :)

    Jajamän, nästa år ska vi ses :) kramar

    SvaraRadera