14 december 2011

Potatisgratäng m. saffran & oliver

Jag använder min lilla kamera, därav den usla bildkvaliten. Ville bara tipsa om den här gratängen, för den måste verkligen testas (och därmed dokumenteras så att ni får ett hum om hur den ser ut), så god! 

Ta nu chansen att göra denna då julen är i annalkande och saffranspriset är överkomligt detta år.

God smak av dragon, saffran. vitlök och oliver. Passar perfekt att servera på julbordet. Vi hade vegetariska biffar till, men äter du kött kan du ha det till.

4 port
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 påse (½ g) saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • ½ tsk dragon
  • 1 dl oliver utan kärnor
  • 3 dl (mjölkfri) (visp)grädde
  • 1 dl (mjölkfri) mjölk
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Skala och skiva potatisen. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Lägg i en smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
(Recept från Santa Maria)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar