16 december 2011

Pastagryta m. strimlor

Under hösten har jag, som sagt, passat på att rensa i skåpen och då hittade jag bland annat en påse med quornstrimlor i frysen som jag tillagade en pastagryta av. 

Denna gryta blev riktigt god och det var ännu godare dagen efter för då hade smakerna utvecklats. Det blir lite mexikansk känsla på rätten i och med chilipulver och majs, lite som tacos smakar.

Äter du kött kan du ersätta det med fläskkött eller lövbiff. En lakto-vegetarian/vegan väljer sojastrimlor.

4 port
  • 4 port pasta
  • 1 påse veg. strimlor
  • ½ dl soja
  • smör/olja
  • 2 paprikor, tärnade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 dl sojagrädde el. alternativ
  • 1 liten burk majskorn
  • salt & svartpeppar
Blanda strimlorna med soja och låt stå en stund. Koka pastan. Bryn strimlorna och tillsätt därefter paprikabitarna och låt dem fräsa med. Blanda i tomatpuré och chilipulver. Tillsätt grädde och låt grytan sjuda ca 5 min. Tillsätt majs mot slutet och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.
Inspiration från Kungsörnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar