20 december 2011

Morotssås m. ruccola, ost och valnötter

Den här pastasåsen är suverän att göra i slutet av månaden då matkassan börjar eka tomt och
så även kylskåpet. 

Morötter är billigt (speciellt på hösten) och osten kan vara vilken ost som helst (ostskalken i kylen). Såsen har mild smak med en härlig kombination av pepprig ruccola, lite söt morot och nötiga valnötter. 

En sås värd att testa. Går att göra vegansk om du ersätter grädde och ost med mjölkfria alternativ.

2 port
  • 2 port pasta av spaghettityp
  • 4 morötter, finrivna
  • olja, till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • salt och peppar
  • 2 dl havregrädde
  • ½ dl riven smakrik mjölkfri ost
  • lite ruccola
  • valnötter
Stek morotsrivet i olja, i en stekpanna, på ganska svag värme i ca 5-10 min. Tillsätt vitlök mot slutet av stektiden. Smaka av med salt och peppar. Slå på grädden och låt såsen sjuda i ytterligare några minuter. Tillsätt den rivna osten och ta av stekpannan från värmen. Blanda ner lite ruccola och valnötter. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Blanda i den kokta pastan i såsen, blanda om väl. Lägg upp på två tallrikar. Servera!
Glutenfritt (Använd glutenfri pasta). Mjölkfritt. Sojafritt (Kolla så att osten är fri från soja). Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar