29 december 2011

Macarponeglass m. polkasmak

Funderar du på vad du ska servera som efterrätt/dessert på nyår eller ska du bjuda på middag?! Då kanske det kan sitta fint med lite glass?! 

Den här glassen kräver ingen glassmaskin och är enkel att göra. Glassen har en god och frisk smak av polkagris i kombination med vanilj och choklad.

På bilden har glassen serverats med frukt och bär samt smulade finskorpor. Har du inte finskorpor kan du använda t ex drömmar.

Mascarponeglass m. polkasmak
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 dl agavesirap
  • 250 g mascarponeost, rumstempererad
  • 1 chokladkaka m. polkagris á 200 g, hackad
  • 2 dl vispgrädde
Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med en elvisp. Tillsätt sirap, mascarpone och chokladhack. Vispa grädden (inte för hårt/smöraktigt) och vänd ner den i ostblandningen. Frys in glassen, i en burk med lock, i minst ett dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar