13 december 2011

Kikärtsbiffar m. keso

Måndagar har blivit lite av en dag då jag brukar fynda keso och så även igår.

Ibland när jag har haft turen att fynda keso brukar jag passa på att göra biffar baserade på just det och någon sorts bönor. Idag gjorde jag en laddning av just dessa goda biffar.

Dessa biffar är förbaskat goda och går perfekt att frysa in. Oftast blir det inte några biffar över att frysa in, för de är (enligt mig) försvinnande goda så en laddning brukar räcka till en lunch/middag samt ca 2 lunchlådor.

Det jag gillar med dessa biffar är smaken av fransk senap och purjolök samt den konsistens som keson får då den smälter. 

Personligen tycker jag att kikärter gör sig bäst till dessa, men andra sorters bönor går också bra. Ta och testa dess nu om ni gillar keso.

8 biffar
  • 4 dl kikärter, kokta
  • 1–2 ägg
  • ½ purjolök, tunt skivad/strimlad 
  • ½ liten burk keso
  • 2 msk fransk senap
  • 1-2 msk socker
  • salt & svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja
Glutenfritt: Ersätt vetemjölet med maizena eller sojamjöl.
Laktosfritt: Ersätt keson med laktosfritt alternativ

Mixa kikärterna och ägg till en slät massa. Rör ner purjolöken tillsammans med kryddan och keson. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar. Blanda ner vetemjöl och låt svälla i ca 10 min. Forma till åtta (8) biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i ca 5 min på varje sida. Servera med t ex kokt matvete/dinkel.

2 kommentarer:

  1. förtjusande biffar mollysen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad roligt att du tycker det :)
      fann du de via FB? :)
      Du får ha en bra dag!

      Radera