Frallorna har en förnimmelse av apelsin. Mycket goda, lättbakade och med en krispig yta.
Jag har ingen bakmaskin så jag ältar degen för hand i ca en kvart när jag bakar dessa, men det är värt den tiden för resultatet efter bakning är väldigt bra. Har du en bakmaskin blir brödet säkert ännu luftigare i och med att degen blir väl genomgången då. Värda att testa är de i alla fall.
ca 15 st
- 25 g jäst
- 5 dl Havregurt
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- rivet skal från en apelsin
- 2 dl kruskakli
- 2 dl grovt rågmjöl
- 8 dl vetemjöl
På morgonen sätter du ugnen på 250 grader (225 grader varmluft). Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock platta och skär 15 rutor. Placera dem på bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö över lite mjöl och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Därefter är det bara att njuta av varmt nygräddat bröd till frukost!
Recept från Oatly
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar