21 november 2011

"Maximalt morgonsund"

Ett av mina "projekt" denna månad är att rensa ut i skåpen här hemma. Detta projekt hänger lite ihop min tanke om hur jag ska fylla kylen vid behov

Denna morgon tog jag slut på en burk med "GI-smart grötblandning" genom att koka "Maximalt morgonsund" på den.

Maximalt morgonsund" är en gröt som är kokad på ovan nämnd grötblandning vilken har god smak av kanel. 

Gröttoppingen består av en god blandning av torkade blåbär, valnötter, vetegroddar, pumpakärnor och nyponskalmjöl.

Mycket god frukost som ger en bra start på dagen samt lite antioxidanter i form av nyponskalmjöl och torkade blåbär. Testa detta! Ha det fint!

"Maximalt morgonsund" - 2 port.
  • 2 dl "GI-smart grötblandning" (se recept längre ner)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl växtmjölk
  • salt
  • 1 äpple
  • 2 msk "Antioxidant plus" (se recept längre ner)
Koka grötblandningen på medelvärme tillsammans med vatten och mjölk i ca 4 min, smaka av med salt. Servera gröten med skivat äpple, "Antioxidant plus" och mjölk.

GI-smart grötblandning - 1 medelstor burk
  • 8 dl quinoaflingor
  • 8 dl dinkelflingor
  • 4 dl boveteflingor
  • 1 dl vetegroddar
  • 3 msk kanel
När du ska koka gröt, koka 1 dl grynblandning i 1½ dl vatten och ½ dl mjölk för en portion.

Glutenfritt: Ersätt dinkelflingorna med hirsflingor och vetegroddarna till ½ dl hela linfrön.

Antioxidant plus - 1 burk
Blanda lika stora delar (ca 1 dl) av varje:
  • valnötter
  • pumpakärnor
  • nyponskalmjöl
  • vetegroddar
  • torkade blåbär
Passar extra bra till:
Att strö på fil el. yoghurt.
(Samtliga recept från "Jacobs hälsokök; Mat på en kvart enligt familjemetoden", Jacob Wismar, Fitnessförlaget)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar