10 november 2011

Frukostbröd

Jag hade glömt att ta fram bröd ur frysen så idag fick morgonen starta med nybakat till frukostgröten. 

Brödet har bakat flest gånger under de senaste åren och bakas även nu för tiden då och då när det finns kesella hemma.

Det kräver inte så mycket prestation att baka brödet vilket gör att de blir klara fort samt att de är perfekt en morgon då det kan sitta fint med nybakat. Just de här är med ägg, men kan bakas på "no-egg" om du hellre vill göra det.

Testa dessa om ni inte redan har gjort det. Jättegoda och alla pålägg passar på det :) Hoppas att det ska smaka! Kram!

4 bröd
  • 2 dl dinkelmjöl (el. havremjöl av 100 % rent havre)
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 msk hela linfrön 
  • 2 dl kesella 
  • 2 ägg (el. motsvarande mängd "no-egg")
  • ½ tsk salt
Blanda först ihop mjölsorterna med bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör ihop smeten väl, klicka ut och forma till fyra bullar på bakplåtspapper. Grädda bröden i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar