Nutellabullar

När jag var liten brukade mamma baka Rimbobullar när hon ville lyxa till det. Inför "Kanelbullens dag" bakades det en liknande variant här hemma, fast jag hade hasselnöts- och chokladspread i. Blev väldigt goda, blir lite som wienerbröd. Jag lägger upp receptet då receptet har önskats, kanske kan det falla fler i smaken. 
Smula ner 1 paket färsk jäst á 50 g i en liten skål. Häll på 2 dl mjölkfri mjölk. och låt blandningen stå en stund. Rör om så att jästen löser sig.

Rör, i en stor bunke, 200 g mjölkfritt margarin och ½ dl kokossocker till en slät massa. Tillsätt 1 nypa salt, mjölkblandningen och 8 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i ca 1 timme.

Blanda under tiden ihop ca ½ dl nutella/ Hazelnut- och Chocolate Spread med ca 50 g mjölkfritt margarin till en slät massa.

Kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla antingen ihop degen till en rulle alternativt vik kakan i tre (3) delar och skär den i 5 centimeter breda bitar.

Platta ut bullarna något på längden. Skär med en vass kniv så att det blir tre remsor som fortfarande sitter ihop med någon centimeter längst upp.

Fläta en fläta av remsorna och vik ihop bullen så att den delen som sitter ihop hamnar underst. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 1 timme.

Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft). Pensla bullarna med smält margarin och strö över pärlsocker. Grädda i ca 8 min.

Kommentarer

Populära inlägg