9 september 2011

Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är något som är barndom för mig. Det är dessutom en rätt som är lätt att göra och passar utmärkt att bjuda de flesta på. 

Idag blev det just stuvade makaroner till lunch. Det finns många varianter på stuvade makaroner. En kan t ex koka makaronerna mjuka i mjölken, men jag tycker att det är lättare att inte bränna vid makaronerna om en kokar de i vatten först.
4 port
  • 5 dl gammaldags idealmakaroner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl växtbaserad mjölk (t ex soja-/havrebaserad)
  • 1 dl mjölkfri grädde (t ex soja-/havrebaserad)
  • salt och peppar
  • (muskot)
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölk och grädde. Koka under omrörning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera till t.ex. sojakorv, vegetariska bullar och en sallad.

Stuvade makaroner kokade i mjölk
  • 5 dl gammeldags idealmakaroner
  • 10 dl växtbaserad mjölk
  • salt och peppar
  • (muskot)
Koka upp mjölken och lägg i makaronerna. Sjud i 20 min och rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar