28 augusti 2011

Morotsscones

Ännu en helg och snart är sommaren till ända. Helgen har startat med en härlig frukost med bl a nybakade, saftiga morotsscones.

Nu ska jag förbereda mig för en dag med marknad, släktbesök och filmkväll. Apropå film. Om ni vill se en bra film kan "Hur många lingon finns det i världen?" rekommenderas. Vi hyrde härom dagen och den gillades av alla. 

Det har kommit ut en hel del bra hyrfilmer på sistone, filmer med lite tyngre ämnen men som är otroligt bra, t ex "Catfish", "Trust" och "Missing". Hoppas att ni får en bra dag oavsett vad ni hittar på! Kram!
8 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 75 g (mjölkfritt) smör
  • 1 finriven medelstor morot
  • 2 dl (mjölkfri) turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morotsriv och yoghurt. 

Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt dem svalna. Dela dem och servera med goda pålägg.

Glutenintolerant? Ersätt havregrynen med rent havre. Vetemjölet ersätts med glutenfritt mjöl eller glutenfri mjölmix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar