8 mars 2011

Linspiroger med Vitkål, Kokos och Äpple

De här pirogerna kan verkligen rekommenderas. De har en god smak av kokos, curry och sött äpple. Passar utmärkt som mellanmål, i picknickkorgen eller som en snabb lunch. Ett alternativ till Gorbys piroger kanske?!?
Linspiroger med Vitkål, Kokos och Äpple, 12 st

Deg
  • 250 gram kokta gröna linser
  • 1/4 paket färsk jäst
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 nypa salt
  • 3½ dl vetemjöl
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 150 gram vitkål
  • 1 äpple
  • 2 msk olja
  • 1-2 tsk curry
  • 1 dl kokosflingor
  • ca 1 dl vatten
  • 1 tsk tamarisoja 
Mixa linserna. Lös upp jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt olja, salt, mjöl och linssmoset. Låt jäsa övertäckt i 30 min.

Gör under tiden fyllningen: Skala och hacka löken. Strimla vitkål och äpple. Fräs löken i olja med curry och kokos. Tillsätt vatten, vitkål och äpple. Låt puttra ihop tills allt mjuknat. Smaka av med soja.

Arbeta degen lätt och dela den i tolv (12) bitar. Kavla varje bit till en rund kaka och lägg på en klick fyllning. Vik upp degen över fyllningen och nyp ihop ordentligt. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt vila i 15 min. Värm ugnen till 225 grader. Pensla med smält, mjölkfritt smör. Grädda mitt i ugnen i 15 min.

2 kommentarer:

  1. Jag saknar linser i receptet? Har det måhända glömts bort?

    SvaraRadera
    Svar
    1. sådär, nu är det fixat :) Tack för att du uppmärksammade mig :)

      Radera